Idősek Klubja

Tájékoztató az Idősek klubjáról

Az Idősek klubjába felvételét kérheti a saját otthonában élő időskorú, illetve az a 18. életévét betöltött személy is, akinek egészségi állapota az ellátást indokolja. Jánoshalmán 25 fő ellátására van lehetőség.

A klubban lehetőséget biztosítunk az étkezésre (meleg ebéd) az Étkeztetés alapszolgáltatás keretében térítési díj ellenében.

A klubtagok számára barátságos, otthonos környezetet biztosítunk. A tagok az ebédlőben, a teraszon, valamint a pihenőszobában tölthetik el az időt.

A klubban lehetőség van a szabadidő hasznos eltöltésére. Figyelembe véve a tagok fizikai és mentális állapotát, egyénileg, személyre szabottan foglalkozunk mindenkivel. Szem előtt tartva az életkori sajátosságokat, betegségeket, kiemelt kapcsolatot tartunk a háziorvosokkal, szakorvosokkal. Nagy hangsúlyt helyezünk a prevencióra, a betegségek megelőzésére. Vállaljuk a tagok állandó gyógyszereinek felíratását, kiváltását. Rendszeres vérnyomás és vércukor ellenőrzést biztosítunk. Programokat, foglalkoztatásokat szervezünk, melyeken a részvétel ingyenes. Tavasszal és ősszel jó idő esetén kirándulásokat szervezünk melyeken a részvétel ingyenes. Évente aktív résztvevői vagyunk a Megyei Kulturális Seregszemlének, melyen mesejátékkal, népi játékokkal, versekkel szerepelünk

Tagjainknak segítünk a szociális ügyintézésben.

Kiemelt elsőbbséget élvez a klubtagok és családtagjaik közötti kapcsolat erősítése.

Az Idősek klubjában történő jelentkezéskor az alábbi személyes dokumentumok szükségesek:

  • személyi igazolvány,
  • TAJ kártya,
  • utolsó havi nyugdíjszelvény, jövedelemigazolás,
  • orvosi igazolás.

Szakmai vezető: Komáromi Rita Erzsébet – általános szociális munkás

Ellátási terület: Jánoshalma város közigazgatási területe

Szolgáltatás telephelye: H-6440 Jánoshalma, Dózsa Gy. u. 93.

Szolgáltatás elérhetősége: +36 (77) 401-654

A szolgáltatás nyitva tartási ideje: 

  • hétfőtől csütörtökig 7:00 -tól 15:30-ig,
  • pénteken 7:00-tól 13:30-ig
AdminIdősek Klubja